Tupac Shakur (2Pac)

Picture
Med over 75 millioner solgte albums, er han en af de bedst sælgende kunstnere i verden - og er det stadigt nu efter hans død i 1996. Hans sange om ghettoerne og lysten til eskapisme fra det liv han følte sig påtvunget til at leve, har ændret mange unge i ghettoernes syn på livet, døden, og det der ellers kommer med. Han oplevede mange skud- og røveriepisoder imod ham, og hans crew. Det var nogle af disse voldsepisoder, der førte til at krigen begyndte imellem East- og Westcoast rapperne. 

Han sang for Death Row Records, som bl.a. repræsenterede andre Westcoast rappere, som Snoop Dogg. Og det var her han lavede mange af hans hits. Han blev født i Harlem, men flyttede til Westcoasten med hans familie kort efter hans fødsel. Her satte han standarden for Westcoasten - en høj en, hvor kontrasten imellem de hvides holdninger og de sortes lyster, ramte imod hinanden. Tupac var på vej væk fra livet i ghettoerne, ud til et liv uden sociale forskelle på hvide og sorte. Uheldigvis eskalerede kampene imellem East- og Westcoast, og Tupac mistede livet med 6 skud igennem kroppen d. 13 september, 1996.
R.I.P., vores gamle homedog.

Notorious B.I.G. (biggie smalls)

Picture
Endnu en dødsfalden hip hopper (RIP!!!). Notorious blev skudt i 1994, efter en lang og betydningsfuld karriere. 
Notorious, der hørte til east coast Bad Boy Records beefede Tupac og west coast Deathrow Records. Han var født og opvoksede i Brooklyn, hvor han blev berygtet freestyler og narkohandler. Han blev involveret i en fejde med 2Pac da han blev beskyldt for at have forsøgt at myrde Westcoast ikonet, og 2Pac efterfølgende havde en affære med hans kone. Biggie Smalls blev skudt i en Drivebyshooting af ukendte gerningsmænd i 1994. RIP biggie.

Tip: tjek Ready To Die. record fra 1994 - our favourite